Minister Betterson wil grondproblemen burgers oplossen
16 Mar 2014, 00:00
foto
Minister Stanley Betterson hoort een seniorenburger aan die haar zorgen aan hem toevertrouwt.


Minister Stanley Betterson heeft zaterdag bijkans honderd personen bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling ontvangen die met grondproblemen zitten. Het gaat om bewoners van achter de Anthony Nesty Sporthal, Apollohal en Mofina Brasa oud Charlesburg. Zij hebben sinds 2010 een bereidverklaring toegewezen gekregen te leiding 19 en Welgedacht C, maar zijn nog steeds in het ongewisse.

De mensen hebben te maken met slapeloze nachten en vrees te worden uitgezet of de toegewezen grond te zullen verliezen. Nog steeds hebben ze geen beschikking en weten niet waar ze aan toe zijn. De minister wilde meer duidelijkheid van de mensen en van hen horen wat de stand van zaken is.

De problemen werden stuk voor stuk aan de minister en zijn team voorgehouden. De mensen willen op een rechtmatige manier aan een stuk grond komen. Er zijn anderen die hebben geoccupeerd en ze hebben een legale status gekregen, menen de bewoners. Al 27 jaren wonen ze onder erbarmelijke situatie achter een sporthal zonder een bevredigende oplossing, liet een bewoner optekenen.

Snelle aanpak
Ook ondernemer Harry Boedjawan, die namens de bewoners ook zijn zegje deed, kan zich niet voorstellen dat achtereenvolgende regeringen geen oplossing hebben kunnen vinden voor deze groep. In zijn eentje heeft hij veel kunnen bewerkstelligen, vooral voor de mensen achter de sporthal. Hij riep de minister op om binnen de regering ook aandacht te vragen voor deze situatie.

De minister beloofde een nieuwe aanpak om de problemen op te lossen. Samen met zijn collega-ministers, met name van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), zal hij deze zaak binnen de regering aankaarten. Betterson zal een commissie benoemen om de problemen te inventariseren. Er is al voorwerk gedaan, waarbij zaterdag de herregistratie plaatsvond. De bewindsman weet dat het probleem complex is. Er zijn zaken die als collectiviteit moeten worden aangepakt, maar ook afzonderlijke gevallen zullen aandacht krijgen. Betterson wil een snelle aanpak, zodat de problemen van deze mensen voor eens en voor altijd worden opgelost.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May