Holi wordt groots gevierd in Nickerie
14 Mar 2014, 15:00
foto
De voorbereiding van de holika-verbranding is op 3 februari, op Vasant Panchami, begonnen.


De sociale culturele vereniging Karishma organiseert de grootste Phagwa-milan ooit in Nickerie. Djamoenapersad Roopram van Karishma zegt dat de samen met VLOSS-Nickerie ook sportactiviteiten zullen worden gehouden. Vanmiddag om 16.00 uur worden snelloop-wedstrijden gehouden. Drie categorieën zullen meedoen: junioren, dames en senioren.

Op zaterdagmiddag zijn er wielerwedstrijden gepland in vijf categorieën: U-17, dames, veteranen, eliten en de masters. Zaterdagavond zal er op het poolterras van hotel Ameerali een show zijn met muziekgroepen uit Guyana, Paramaribo en Nickerie. Zondagmiddag worden worstel- en karatewedstrijden gehouden worden op het Volksplein. Bands, tazza- en chawtaalgroepen zullen optreden op het Volksplein, waarna tegen 21.00 uur de holika-verbranding zal plaatsvinden, met als afsluiting voor de avond een vuurwerkspektakel.

Maandag, op de Phagwa-dag is er vanaf 11.00 uur 's morgens tot stemming gelegenheid om met kleursel en poeder gezellig mee te feesten op het Brassaplein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May