OM krijgt ontkennende verdachte aan de praat
14 Mar 2014, 01:00
foto


Officier van justitie, Reshmi Rathipal, heeft op een rustige, maar wel slimme manier de verdachte Johannes J., zijn betrokkenheid in de berovingszaak laten bekennen. Alle aanwezigen in de rechtszaal keken stomverbaasd naar de verdachte. Johannes J. gaf toe dat hij een visser beroofd had van zijn geld en tas met inhoud.

Rechter Marie Mettendaf hield de verdachte voor dat hij bij de politie een aantal feiten bekend had. De beroving was in 2012 gepleegd, terwijl hij in 2013 in Albina door de politie werd aangehouden. Bij het zien van de politie probeerde hij te vluchten, maar de zonen van Hermandad schoten hem in zijn been. De verdachte kwam huppelend op één been de zaal binnen. Johannes J. bleef ontkennen en beweerde onschuldig te zijn.

"Neen u liegt niet"
Toen kwam Rathipal aan het woord. “Meneer Johannes J. kent u mij nog? Ik was op 6 november bij u in het ziekenhuis geweest. U lag in bed en ik was met twee agenten daar. Ik heb u gevraagd of u nog pijnen had, of u gegeten had en ik vroeg u of u medicijnen kreeg. Daarna vroeg ik u of u bij uw positieven was en dat ik u het proces-verbaal wilde voorhouden. U zei toen dat het goed met u ging en dat alles wat opgenomen is in het proces-verbaal de waarheid is. Ook beloofde u mij dat u mee zou werken tijdens het proces. Wat heeft gemaakt dat u nu 360 graden bent gedraaid? Lieg ik meneer Johannes?”, vroeg Rathipal op rustige wijze aan de verdachte. “Neen, u liegt niet”, zei de verdachte met een zachte stem.

Mettendaf kwam terug en vroeg toen aan de verdachte wat hij nu te vertellen had. Hij bekende de feiten gepleegd te hebben. Bij de benadeelde maakte hij samen met nog iemand US$ 7000, SRD 4000 en een tas met inhoud buit.

De benadeelde verklaarde eerder dat hij visser van beroep is. Op die bewuste dag kreeg hij een telefoontje en moest visblaas ergens leveren. Hij moest een zijstraat inslaan en daarna doorrijden naar achteren. Ineens zag hij een man op de weg die hem wenkte om te stoppen. De benadeelde stopte en de man, volgens hem lijkt hij veel op de verdachte, stak keihard zijn vinger in het oog van de benadeelde.
Daarna zag hij nog twee mannen uit het bos komen. Zij mishandelden hem en namen zijn geld en tas met inhoud mee. Bij de inrit waar dit alles gebeurde, was er een Toyota Premio geparkeerd. Op 27 maart zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May