Anderhalf jaar voor beroving
13 Mar 2014, 22:20
foto


Freddy D., Benito D. en Reza E. gaan voor anderhalf jaar achter de tralies. Rechter Marie Mettendaf legde de straf op, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, aan de veroordeelden. Zij maakten geld, flatscreen tv, kleding en andere goederen buit uit een appartement op 23 februari van het afgelopen jaar.

Het appartementencomplex behoort aan de ouders van Reza E. toe. Hij schakelde zijn vrienden Freddy D. en Benito D. in om de inbraak te plegen. Hij hield ze voor dat er bij een huurder veel yami te vinden was en dat de man geen huurgeld betaald had. Wat Freddy D. en Benito D. niet wisten, was dat het gebouw beveiligd was met camera’s. Dit is de reden, volgens Mettendaf, geweest dat Reza E. niet zelf de inbraak gepleegd heeft. Mettendaf merkte op dat de huurders van het appartementencomplex een onveilig gevoel over hebben gehouden. Op de beelden zijn de veroordeelden positief te herkennen.

Ook hebben getuigen Freddy D. en Benito D. herkend. Zij werden door de politie aangehouden en daarna bekenden zij dat het plan van Reza E. was. Mettendaf benadrukte dat het om een ernstig feit gaat. Zij legde de straf conform de eis van officier van justitie, Nirmala Maikoe, op.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May