Opnieuw doden bij protesten in Venezuela
13 Mar 2014, 10:00
foto
De protesten in Venezuela zijn uitgelopen tot botsingen met de politie.(Foto: AP)


Bij de jongste protesten in Venezuela zijn drie mensen omgekomen in de centrale stad Valencia. Een politieagent en twee andere mannen zijn in afzonderlijke incidenten doodgeschoten.

In Caracas zijn aanhangers van de regering en demonstranten van de oppositie de straat opgegaan om rivaliserende marsen te houden. Deze marsen markeren een maand sinds de huidige protestbeweging begon op 12 februari. Voor zover bekend zijn er tijdens deze protesten 25 mensen omgekomen.

Burgemeester Miguel Cocchiola van Valencia, zei dat de stad gedurende de dag een aantal gewelddadige incidenten had meegemaakt. Zo is de 42-jarige Guillermo Sanchez tijdens het schilderen van zijn huis in het hoofd geschoten door regeringsgezinde milities op motorfietsen. Ook de 20-jarige student Jesus Enrique Acosta is volgens de burgemeester in Valencia doodgeschoten door overheidstroepen. Van het andere slachtoffer, legerkapitein Ernesto Bravo Bracho, zegt de regering dat hij is doodgeschoten door "criminele terroristen".

In de straten van Oost-Caracas, een anti-regeringsbolwerk, blijven de demonstraties aanhouden. De activisten stellen het politiegeweld en de economische crisis aan de kaak. Er werd geroepen tot de vrijlating van tientallen activisten die gevangen zijn genomen. Tegen het einde van de protesten, gooiden activisten met stenen en brandbommen naar de politie, die met traangas reageerde. Verschillende mensen zijn gewond geraakt. Behalve in Valencia waren er ook in andere Venezolaanse steden demonstraties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May