Vijf jeugdparlementariërs willen voorzitter NJP worden
13 Mar 2014, 06:00
foto
Het nieuwe Nationaal Jeugdparlement was zaterdag voor de eerste keer bijeen. (Foto: René Gompers)


Er hebben zich nog drie kandidaten aangemeld voor de bestuursverkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement (NJP). Er zijn nu vijf jeugdparlementariërs die de voorzittershamer willen overnemen van Darryl Boetoe. De leden hebben zaterdag, tijdens hun eerste vergadering, meer bedenktijd gevraagd over de in te vullen posities. Zij hadden tot woensdagmiddag de tijd.

Rajiv Ramsahai voegt zich bij Dwight Prade, Diego Vrede, Priya Sital en Jozua Tjon A Tsoi. Sarafina Naarden, die de motie voor meer bedenktijd had ingediend, gaat ook voor een positie. Zij mengt zich in de strijd tussen Sanani van Throo, Conrad Acton, en Vinaida Mangroo voor de functie van vicevoorzitter. Voor de positie van eerste vervanger van de vicevoorzitter brengt Georgette Grootfaam het aantal op vier. Grootfaam was de voorzitter van de verkiezingscommissie. Zij heeft zich teruggetrokken. Wie haar plaats zal innemen moet nog bepaald worden.

Op 22 maart zullen de jeugdigen uit de kandidaten kiezen wie het instituut mogen leiden. Het NJP houdt vrijdag een persconferentie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May