Kinderen leren omgaan met computers en geld
12 Mar 2014, 22:00
foto
Een jonge bezoekster aan de Minov-stand kijkt ingespannen op het scherm van een laptop. (Foto: Minov)


In de stand van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) is het een drukte van belang. Enthousiaste leerlingen leren op een kindvriendelijke manier omgaan met een laptop en doen rekenspelletjes op de computer. Het Minov doet mee aan de ‘Global Money Week beurs’ in de hal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De stand is voorzien van 24 laptops die speciaal zijn ontworpen voor kinderen en er is een digitaal schoolbord waarop de lessen digitaal verzorgd worden.

Het Minov wil het gebruik van ICT in het onderwijs stimuleren en de kinderen computervaardigheden bijbrengen. Het ministerie vindt het belangrijk dat kinderen weten hoe met behulp van de computer geld te beheren. De Minov-medewerkers leren de leerlingen ook wat het nut is van sparen en hoe zij dat kunnen doen.

Wim Mees, docent aan de PXL Hogeschool in België, heeft op uitnodiging van het ministerie meegewerkt aan de deelname van het Minov. Mees is onder de indruk van de participatie van de leerlingen. “Als ik de schittering in de ogen zie, geloof ik dat ze het bezoek aan de stand als prettig hebben ervaren”, zegt hij. Hij draagt bij zijn bezoek aan Suriname ook didactische kennis over aan lokale docenten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May