Actie Luchthavenbeheer opgeheven
12 Mar 2014, 17:00
foto
Het personeel van Luchthavenbeheer NV heeft vanmorgen alle toegangswegen naar de luchthaven afgesloten.


Het toestel van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) uit Amsterdam is kort geleden veilig geland op de Johan Adolf Pengel internationale luchthaven. De staking van het personeel van NV Luchthavenbeheer is opgeheven.

Starnieuws verneemt dat er vanuit de directie harde garanties zijn gedaan aan de bondsvertegenwoordiging en dat het personeel toen heeft besloten de acties op te heffen. De werknemers hadden sinds vanmorgen alle ingangen van de luchthaven gebarricadeerd uit onvrede met de gang van zaken. De barricades zijn inmiddels verwijderd en het aanwezige personeel is in staat geweest om het toestel veilig aan de grond te krijgen.

Al geruime tijd wachten de personeelsleden op acties die de directie moet ondernemen om de werkomstandigheden te verbeteren. Zo zouden er twee consultaties worden gepleegd, de financiële doorlichting van het bedrijf en doorlichting van de leiding. De arbeiders klagen over slechte werkomstandigheden, een personeelstekort waardoor de druk op hen groot is en andere arbeidsomstandigheden die ook volgens hun vertegenwoordiging niet door de beugel kunnen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May