Politie krijgt 40 auto's overgedragen van minister Belfort
11 Mar 2014, 21:00
foto
Een van de nieuwe politieauto's uit een bezending van veertig. (Foto: Raoul Lith)


“Vandaag is een historische dag voor het korps. We hebben de grootste partij voertuigen ontvangen die ooit is aangeschaft voor het korps”, zegt politiechef Humphrey Tjin Liep Shie. Hij heeft op het hoofdbureau van de politie veertig voertuigen overgedragen gekregen. Door symbolisch een van de sleutels aan de korpschef te overhandigen, verrichtte minister Edward Belfor van Justitie en Politie de officiële handeling. Met toestemming van de regering heeft het korps 102 voertuigen besteld ter waarde van SRD 12 miljoen.

Fernandes Autohandel heeft de veertig zwart-witte pick-ups eerst geleverd uit een bestelling van 75 voertuigen. De politiebaas deelt mee dat de overige auto's geleverd worden door Suroto en Flex Cars. Hij merkt op dat naast de ‘opvallende’ voertuigen er ook onopvallende zijn aangeschaft voor recherche diensten. “Deze voertuigen worden verdeeld over alle politieposten. Vanaf Paramaribo tot Atjoni, Albina tot Apoera en Nieuw Nickerie”, geeft Tjin Liep Shie aan.

De nieuwe auto’s zijn voorzien van betere technologie. Volgens de korpschef zijn de led-zwaailichten beter zichtbaar en veel scherper, ook overdag. Hij geeft aan dat de auto’s radio’s hebben die zijn voorzien van een gps-tracking communicatiesysteem. “Alle communicatie wordt nu vanuit de Meldkamer gemonitord en daarmee kunnen de inzetten gepleegd worden”, zegt hij. Met dit systeem kan precies worden nagegaan waar een ongeval heeft plaatsgevonden.

De bewindsman merkt op dat hiermee de belofte van vorig jaar wordt ingelost. “De bondsvoorzitter had nog de opmerking gemaakt om voertuigen aan te schaffen om de criminaliteit aan te pakken. Het is toen niet aan dovemansoren gezegd”, meent Belfor. Vanavond zullen deze voertuigen al op straat merkbaar zijn.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May