Multifunctionele recreatiezaal voor Tapoeripa in aanbouw
12 Mar 2014, 04:00
foto
De eerstesteenlegging voor de recreatiezaal te Tapoeripa. (Foto: BIC-Brokopondo)


Het dorp Tapoeripa in Brokopondo krijgt een multifunctionele recreatiezaal. Deze week was de eerstesteenlegging voor dit gebouw. De deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedin vertegenwoordigde hierbij de president. Andere aanwezigen waren de districtscommissaris van Brokopondo Ivonne Pinas, hoofdkapitein Kentie van Tapoeripa, en DNA-lid tevens kapitein, Freddy Finisie.

De delegatie is in de krutu-oso verwelkomd door de schoolkinderen van de Frans Jozef Prijorschool van Tapoeripa. Kentie gaf aan blij te zijn met het project dat een lang geuite wens in vervulling doet gaan. Pinas vroeg de plaatselijke gemeenschap ervoor te zorgen dat de zaal nuttig gebruikt zal worden ter ontwikkeling van vooral de jongeren van het dorp en omgeving. Ze beloofde dat er te Boslanti een school gebouwd zal worden. “Zonder school kan je geen ontwikkeling brengen in een gebied”, benadrukte zij.

Samsoedien zegt met genoegen alle andere werkzaamheden on hold te hebben gezet om aanwezig te zijn bij deze activiteit. “Als dc van Para, 18 jaar geleden, moest ik vaak invallen in Brokopondo dus ik ken dit gebied goed”, gaf zij aan. “Ik hoop dat dit project vlot verloopt en zonder ongevallen binnen de vastgestelde periode af is.” Een bewoner van Tapoeripa, B. Amokko, voerde namens de bewoners het woord en zei te hopen dat de president wel aanwezig zal zijn bij de oplevering van de zaal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May