Pinas: 'Bushouder moet excuses aanbieden aan TCT'
11 Mar 2014, 03:00
foto
Minister Falisie Pinas


Bushouder Ajai Gajadhar moet zijn excuses bieden aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), zegt minister Falisie Pinas. Hij meent dat de bushouder enkele maanden terug onderdirecteur Estrelia Noordzee ten onrechte in een kwaad daglicht heeft gesteld. Gajadhar beweerde enkele maanden terug slachtoffer te zijn geworden van vandalisme. Volgens hem hadden vandalen zijn bus beschadigd.

Gajadar reed eerst op het traject lijn 5. Daarna onderhield hij de lijn Paramaribo-Ephraimzegen (PE), waar volgens hem buurtbewoners niet wilden dat hij op deze route reed. Gajadhar zei ook dat hij graag op de route lijn 5 wilde blijven, echter zou Noordzee smeergelden tot een bedrag van SRD 5000 eisen. De TCT-minister benadrukt dat deze beschuldiging niet op waarheid berust. ''Deze buschauffeur reed eerst voor een andere bushouder op het traject lijn 5. Op een gegeven moment wilde de bushouder geen zaken meer doen met Gajadhar en stopte de samenwerking. Gajadhar heeft in de tussentijd kunnen zorgen voor een eigen bus en wilde van het ministerie een busvergunning over de route lijn 5. Maar deze was overvol. Er rijden teveel mensen op deze route. Toen zijn we hem toch tegemoet gekomen en gaven hem een busvergunning over de route PE'', legt de minister uit.

Pinas zegt dat Gajadhar ontevreden was en op allerlei manieren probeerde aan een busvergunning voor lijn 5 te komen. Uiteindelijk toen hij zijn zin niet kreeg heeft hij de directeur beschuldigd en heeft volgens de minister getracht de aandacht van het publiek op zichzelf te vestigen door zijn eigen bus te vernielen. ''De politie kan tot de dag van vandaag niet vertellen wie zijn bus heeft beschadigd. Er is een onderzoek geweest, maar niemand is gestuit op verdachten. Wij vermoeden dat Gajadhar verantwoordelijk is voor de beschadiging''. Toen Gajadhar niets heeft kunnen bereiken met zijn acties, begaf hij zich uiteindelijk wederom naar het ministerie waar hij zijn excuses wilde aanbieden, deelt de minister mee. Hij zegt dat de onderdirecteur terecht aan Gajadhar heeft gevraagd om zijn excuses publiekelijk aan te bieden, omdat deze ook publiekelijk heeft getracht haar in een kwaad daglicht te brengen.

''Gajadhar moet publiekelijk zijn excuses aanbieden aan TCT en dan zijn we 'willing' om verder te praten met hem, omdat hij ook een burger is van het land'', stelt de minister. Hij zegt dat de hele commotie niet nodig was als Gajadhar gewoon eerlijk was geweest. In een reactie zegt bushouder Gajadhar dat hij bereid is zijn excuses aan te bieden aan het ministerie. ''Ik ben bereid alles te vergeten en mijn excuses aan te bieden als ze me echt een kans geven. Ik wil graag op de route lijn 5 blijven rijden en hoop dat het ministerie me een busvergunning geeft voor dit traject'', zegt Gajadhar. Hij wil niet ingaan op de vraag of hij de onderdirecteur van het ministerie werkelijk ten onrechte heeft beschuldigd.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May