Global Money week begonnen op Sohansinghschool
10 Mar 2014, 14:00
foto
Governor Gillmore Hoefdraad maakt kennis met de leerlingen van Sohansinghschool. (Foto: Raoul Lith)


Met de ‘Grote Rekendag’ is vandaag de ‘Global Money week’ gestart. Het startsein werd op de Sohansinghschool gegeven door het zingen van liedjes en het doorgeven van munten. Enthousiaste leerlingen hebben governor Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) op hun school verwelkomd. De CBvS heeft voor deze week samen met Stichting Projekten activiteiten georganiseerd.


Kinderen moeten heel vroeg bewust gemaakt worden om met geld om te gaan. Volgens Agnes Ritfeld van Stichting Projekten gaat het niet alleen maar over geld maar vooral dingen die waarde hebben. “Kinderen zijn heel blij als je zo vroeg mogelijk begint met deze activiteiten. Spelenderwijs worden ze sterk gemaakt om de dingen die in het dagelijks leven voorkomen uit te voeren”, meent Ritfeld. Speciaal voor deze week zijn er lesbrieven gemaakt. Er worden rekenopdrachten uitgevoerd waarbij ‘geld’ gebruikt wordt. Ook worden er verhaaltjes verteld en liedjes gezongen waar geld de rode draad is. Het is de bedoeling dat kinderen meer plezier hebben in rekenen

Dinsdag start een beurs in het gebouw van de Kamer van Koophandel en Fabrieken die volledig aansluit op het thema geld. “De kinderen, maar ook de ouders kunnen vragen kunnen. Bezoekers kunnen informatie krijgen over 'hoe kan ik een hypotheek sluiten? Wat is de beste rente? Hoeveel geld mag iemand lenen?. Naast de CBvS zullen ook de Surinaamsche Bank, Royal Bank of Canada, de Surinaamse Postspaarbank, de Nationale Ontwikkelingsbank, de Hakrinbank, Godo, de Volkskredietbank en het Ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling meedoen aan de 'Global Money week'.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May