PL initieert agrarisch project met en voor kleine landbouwers
10 Mar 2014, 04:00
foto


De Pertjajah Luhur (PL) heeft in samenwerking met kleine landbouwbedrijven in Nickerie een agrarisch project voor startende kleine landbouwers geïnitieerd. Degenen die zich opgeven krijgen een spoedtraining van drie maanden, een startkapitaal en de garantie tot afzet van hun producten.

Het project is vooral bestemd voor afgestudeerden van het Natin in de agrarische richting, maar ook anderen die zich voor de agrarische productie interesseren kunnen zich opgeven voor deelname. Bij dit project wordt het accent gelegd op de teelt van groente en bloemen.

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt dat de partij hiermee de afgestudeerde Natinners, die ondanks hun diploma moeilijk een baan kunnen vinden, tegemoet wil komen. Voordeel van dit project is dat er voor de uitvoering niet heel veel grond nodig is. Een begin wordt gemaakt op een twee ha groot terrein, vlak achter het bejaardentehuis in het rijstdistrict. Ook zal er op deze locatie een rijstpelmolen verrijzen. Op zondag 16 maart verricht minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) de officiële opening van dit landbouwproject.

Startkapitaal
Een voorlopige registratie heeft reeds 25 deelnemers opgeleverd. Belangstellenden kunnen zich gedurende deze week nog opgeven voor deelname. Volgens Somohardjo zal naast het ter beschikking stellen van een startkapitaal ook een beroep gedaan worden op het Agrarisch Krediet Fonds. Indien deze pilot succesvol is, zal uitgebreid worden naar de andere districten.

De PL was het afgelopen weekend niet alleen voor het landbouwproject in Nickerie, maar heeft ook de prijsuitreiking gedaan van de door de partij georganiseerde zangvogelwedstrijd. Tevens is dit rijstdistrict één van de locaties waar Internationale Dag van de Vrouw werd gevierd. In Marowijne en Paramaribo werd extra aandacht besteed aan de vrouwen. Op het partijcentrum te Beekhuizen heeft de Vrouwenraad in samenwerking met MyLab in verband met deze dag met name vrouwen in de gelegenheid gesteld gratis hun bloeddruk en bloedsuiker te meten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May