Pink Ribbon loop Moengo vraagt aandacht borstkanker
09 Mar 2014, 02:00
foto
Deelnemers Wandelloop Moengo.


Overwegend vrouwen en kinderen hebben zaterdag deelgenomen aan de 5 km pink Ribbon wandelloop in Moengo. Deze loopt stond behalve in het teken van de strijd tegen borstkanker ook in het teken van Internationale Dag van de Vrouw. Het thema voor de dag was 'Uma Taanga'. De boodschap was helder en duidelijk en dat is dat Moengo ook bewust moet zijn van de strijd tegen kanker.
Patricia Meulenhof penningmeester van stichting Pink Ribbon Suriname riep op om elkaar te ondersteunen in de strijd tegen borstkanker. Vooral jonge vrouwen moeten zich laten onderzoeken. Volgens haar is het niet nodig dat mensen sterven aan deze ziekte. Preventie is volgens haar heel erg belangrijk. Ook de rol van de man in de ondersteuning naar de vrouw toe is noodzakelijk. Ze legde ook uit hoe de vrouw borstonderzoek kan doen.

Marcel Pinas, voorzitter van Stichting Kibii, die ook medeorganisator was van de activiteiten van de dag, benadrukte de rol die vrouwen vervullen in de samenleving. Pink Ribbon is een goed en mooi project en het slaat aan op de activiteiten van de stichting. Kibii is ook gefocust op meisjes en voert projecten uit om hen te vormen. Hij vroeg de samenleving om de vrouwen te blijven ondersteunen.

De vrouwen Muziekformatie Kingston Birds van Moengo heeft samen met de groep Lipstick uit Paramaribo opgetreden. Vooral liederen die te maken hebben met versterking van de positie van de vrouw werden ten gehore gebracht. Ook de muziekformatie Naks Makeda, onder leiding van Liesbeth Peroti was van de partij. De organisatie lag in handen van Tembe Art Studio in samenwerking met Pink Ribbon Suriname, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de stichting Kibii.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May