Adhin belooft praktijkdocenten uitbetaling eind maart
07 Mar 2014, 12:00
foto
Minister Ashwin Adhin


Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft de praktijkdocenten van de kweekscholen beloofd dat ze eind maart hun vervoerstoelage zullen krijgen. De docenten zijn vandaag naar het ministerie gegaan om hun beklag te doen over de situatie. Zij zijn sinds oktober niet uitbetaald.

De docenten werden ondersteund door Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren. De minister heeft de leraren aangehoord en toonde begrip voor de situatie. De docenten waren van plan vanaf maandag het werk neer te leggen. Dat zou betekenen dat aankomende leerkrachten geen praktijklessen zouden kunnen verzorgen, met alle nare gevolgen van dien.

Per maand ontvangen de praktijkdocenten, die vijf dagen per week op verschillende basisscholen aanwezig moeten zijn, SRD 280 aan vervoerstoelage. "De toelage is al niet veel, want we moeten naar verschillende scholen rijden met ons eigen vervoer. En zoveel maanden zijn wij niet uitbetaald. Zo kan het niet langer doorgaan", zegt een praktijkdocent aan Starnieuws. De docenten zijn tevreden met de toezegging van de minister en hebben goede hoop dat eind van de maand het geld wordt uitbetaald. Hiermee is de staking afgewend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May