Personeel OW is constant overwerken zat
07 Mar 2014, 06:00
foto
Michael Sallons


De Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW) wil dat het personeelstekort bij het ministerie zo snel mogelijk wordt opgelost. Dat staat in een brief van de bond aan minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW). De leden hebben bij de recent gehouden jaarvergadering hun ongenoegen geuit over de zware werkdruk die zij ervaren.

Het personeelstekort geldt voor alle afdelingen van het ministerie en is aan het toenemen, schrijft bondsvoorzitter Michael Sallons. Het personeel moet nu werkzaamheden uitvoeren die normaal door meerdere personeelsleden verricht moeten worden. De ambtenaren zijn niet gemotiveerd overwerk te doen, omdat dit nauwelijks of te laat wordt uitbetaald. Het gebeurt bovendien vaak dat wanneer de werknemer na een jaar zijn overwerkvergoeding ontvangt, de helft terugvloeit naar de belastingen.

Indien deze situatie voortduurt, zullen de leden het advies krijgen zich niet meer te laten overwerken. Het personeelstekort moet opgeheven worden, benadrukt Sallons. “Het dagelijks langer werken buiten de normale werktijden, is niet bevorderlijk voor de gezondheid van het personeel, dat niet of nauwelijks uitbetaald wordt voor het verrichten van overwerk.”


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May