DNA buigt zich over gedeeltelijke visum vrijstelling met China
06 Mar 2014, 01:00
foto


De Nationale Assemblee houdt vrijdag voor dit jaar de tweede openbare vergadering. De vergadering is uitgeschreven voor vrijdag 12.30 uur. Hoofdagendapunt is de behandeling van de 'overeenkomst tussen de regering van de republiek Suriname en de regering van Volksrepubliek China'. Het gaat om de wederzijdse visum vrijstelling voor houders van diplomatieke en dienstpaspoorten.


De ontwerpwet is voor behandeling door de regering ingediend in januari 2014. De overeenkomst is getekend in juni vorig jaar in Beijing toen een delegatie onder leiding van president Desi Bouterse een bezoek bracht aan China. De commissie van rapporteurs bestaat uit Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP), Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP), Noreen Cheung (Mega Combinatie/NDP), Arthur Tjin-A-Tsoi (Nieuw Front/NPS), Ronnie Brunswijk (A Combinatie/ABOP), Rifano Wongsoredjo (Mega Combinatie/KTPI) en Joan Dogojo (Mega Combinatie/NDP).

Met diverse landen zijn er overeenkomsten gesloten waarbij wederzijdse visum vrijstelling is overeengekomen voor diplomaten en houders van dienstpaspoorten. Het zorgpunt bij de Volksrepubliek China is dat veel personen die Suriname binnenkomen werkzaam zijn voor de Staat en daardoor beschikken over een dienstpaspoort. Gevreesd wordt dat op deze manier mensen het land binnenkomen, zonder dat er een gedegen controle kan worden uitgeoefend. Vooraf aan de openbare vergadering is voor 11 uur een huishoudelijke vergadering uitgeschreven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May