Ritfeldschool enthousiast over voorlezende politici
04 Mar 2014, 22:00
foto
Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Ruth Wijdenbosch bezig met de kleuters van de Ritfeldschool. (Foto: Raoul Lith)


Binnen drie minuten kon Arocha Felter van de vierde klas het verhaal terug vertellen aan Starnieuws. Assembleelid Carl Breeveld heeft voorgelezen uit ‘Max en zijn koffer’. Samen met zeven collega’s mocht hij voorlezen voor de kinderen van de Ritfeldschool. Ook directeur Mildred Demon van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname (EBGS) las een verhaal voor op de ‘Internationale Voorleesdag’.

De leerlingen waren erg opgewonden om voorgelezen te worden door de parlementariërs. Schoolleider Chequita Wiebers zegt dat het de tweede keer is dat deze voorleesdag gehouden is voor de Ritfeldschool. De school stimuleert de kinderen om vaker een boek te pakken. Zo kunnen ze meer kennis opdoen en zich ook beter uiten." Aan deze voorleesdag is geen thema gekoppeld. De assembleeleden waren vrij een keuze te maken en mochten een boek pakken uit de mediatheek.

Voor de leerlingen van klasse zes was er een andere invalshoek. De volksvertegenwoordigers die daar ingedeeld waren, moesten zich concentreren op hun beroep en eigen personage. Ze mochten over zichzelf vertellen ‘van de schoolbanken tot wat ze nu zijn’. Alle voorbeeldpersonen die voorgelezen hebben, benadrukten dat voorlezen heel belangrijk is voor kinderen.

De kinderen hebben heel veel vragen gesteld aan de politici die ze alleen op de televisie zien. De leerlingen werden getrakteerd door de politici. Als bedankje terug kregen zij een zelfgemaakt boekje met hun naam in sierletters. De assembleeleden die voor de klas stonden, waren: Ruth Wijdenbosch, Ricardo Panka, Chandrika Santokhi, André Misiekaba, Harish Monorath, Melvin Bouva, Guno Castelen en Carl Breeveld. Leerlingen en de leiding van de school spreken van een succes.

Michelle van Kallen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May