ABC zendt tv-serie 'Hoe duur was de suiker' uit
05 Mar 2014, 03:00
foto
Een fragment uit de tv-serie 'Hoe duur was de suiker'.


ABC-televisie heeft de rechten gekocht van de tv-serie 'Hoe duur was de suiker'. Directeur Henk Kamperveen deelt Starnieuws mee dat er veel meer materiaal is geschoten. Daarom is besloten om een vierdelige televisie-serie te maken. Op kanaal 4 zal vrijdag om 21.45 uur het eerste deel exclusief worden vertoond.

De film heeft tot 3 maart in de bioscopen gedraaid, maar was in eerste instantie gemaakt als tv-serie. 'Hoe duur was de suiker' gaat over de plantersdochter Sarith (Gaite Jansen) en haar donkere huisslavin Mini-Mini (Yootha Wong-Loi-Sing). Ze zijn halfzusjes en groeien op in het Suriname van de achttiende eeuw. De verwende Sarith heeft alles wat haar hartje begeert, behalve een aantrekkelijke man. In haar zoektocht gedraagt ze zich steeds wreder.

Elke aflevering vertelt het verhaal opnieuw. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Cynthia McLeod. Het verhaal benadrukt niet de vernederingen van de slavernij, maar toont de onderlinge verhoudingen tussen alle betrokkenen. "We krijgen een rijker beeld van alle personages. Elke aflevering gaat een kleine stap terug in de tijd en vertelt het verhaal opnieuw vanuit een ander perspectief", vertelt regisseur Jean van de Velde.

De tv-serie wordt elke vrijdagavond tot 28 maart uitgezonden en op de zondag om 22.20 uur herhaald.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May