Priesierie: Onze raadsman gaf groen licht verkiezing Seeka
04 Mar 2014, 00:00
foto
Nicolaas Priesierie


Nicolaas Priesierie, die zondag ondanks het rechterlijke verbod, gekozen is tot voorzitter van Seeka, zegt aan Starnieuws dat zijn raadsman Lesley Rogers groen licht heeft gegeven voor het houden van bestuursverkiezingen. De bestuursleden hadden wel een dagvaarding ontvangen dat voorzitter Paul Abena een kort geding aanhangig heeft gemaakt tegen hen. "Wij hebben het vonnis van de rechter tot nu toe niet ontvangen", deelt Priesierie mee. Ook twaalf bestuursleden zijn gekozen.

Abena om commentaar gevraagd, wil slechts kwijt dat er een rechterlijk vonnis is, dat overeind blijft staan. Volgens hem is de verkiezing van een nieuw bestuur nietig, want het vonnis van de rechter is overduidelijk. De bestuursleden hebben het verbod opgelegd gekregen om een verkiezing te houden. "Wat nietig is, blijft nietig", stelt Abena. Ook hij is in overleg met zijn raadsman over deze kwestie. Abena stelt dat de mensen wisten dat er een kort geding aanhangig is gemaakt. Ze zijn gedagvaard. Zij zouden zich onvindbaar hebben gehouden voor de deurwaarder. "Willens en wetens heeft men zo gehandeld", stelt Abena.

Priesierie blijft erbij dat het vonnis niet aan hen is betekend. "Wij hebben overleg gehad met onze juridisch adviseur. Als hij zegt dat we door kunnen gaan met de verkiezing, dan is dat voor ons voldoende. De aankondiging van de te houden algemene ledenvergadering, met de mogelijkheid om kandidatenlijsten in te dienen tot 28 februari, stond in de kranten. Wij hebben een vergunning aangevraagd om de algemene ledenvergadering, met als hoofddoel bestuursverkiezing, te houden. Deze vergunning is verleend door de districtscommissaris", legt Priesierie uit. Dinsdag heeft het bestuur-Priesierie overleg met Rogers.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May