Fractie-overleg en huishoudelijke vergadering hebben quorum
03 Mar 2014, 13:22
foto


De fractieleiders Ricardo Panka (Mega Combinatie) en Ronnie Brunswijk (A Combinatie) hebben zich vanmorgen tijdens het beraad van fractieleiders laten vertegenwoordigen. Voor Panka heeft André Misiekaba waargenomen en voor Brunswijk was dat Marinus Bee.

Ook de geplande Huishoudelijke Vergadering vandaag heeft quorum. PL-voorzitter Paul Somolhardjo zegt aan Starnieuws dat hij een bilateraal gesprek wil met parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Hij heeft er behoefte aan om sommige zaken onder vier ogen te bespreken. Somohardjo heeft tijdens het overleg duidelijk gesteld dat zijn fractie niet het probleem is als het gaat om quorum verlenen in het parlement. “Wij zijn niet het probleem, wij hebben altijd quorum verleend.” Ook vandaag heeft hij quorum verleend voor de Huishoudelijke Vergadering ondanks hij een bilateraal gesprek wenst met Geerlings-Simons.

Het beleid van onderwijsminister Ashwin Adhin zit de PL-fractie heel zwaar op de maag. Somohardjo heeft laten doorschemeren dat het quorum-probleem gezocht moet worden bij de NDP zelf. Er zijn NDP-parlementariërs die steevast geen assembleevergaderingen bezoeken.

De PL-voorzitter heeft de parlementsvoorzitter meegedeeld dat hij geen behoefte heeft aan een nieuwe verzoening. Hij doelt daarmee op de conferentie die op 5 en 6 maart wordt gehouden door De Nationale Assemblee, het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Organisatie van Amerikaanse Staten. De conferentie heeft als thema ‘International Experiences on National Dialogue’. Internationale deskundigen die ervaring hebben over nationaal dialoog zullen er lezingen en presentaties houden.

“Wij willen geen dialoog en hebben er geen behoefte aan,” zegt Somohardjo. Zijn partij heeft meegewerkt aan de aanname van de Amnesty-wet. Daarmee is volgens de PL-voorzitter de verzoening afgerond. De conferentie die mede georganiseerd wordt door het parlement is niet besproken in ’s lands vergaderzaal.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May