Huishoudelijke vergadering assemblee maandag
01 Mar 2014, 01:00
foto


Behalve het overleg van de fractieleiders maandagmorgen, is er om 11 uur ook een huishoudelijke vergadering uitgeschreven. Assembleevoorzitter Jennifer Simons is zaterdag weer terug in Suriname. De coalitietop heeft zich niet gebogen over het quorum-probleem. Simons had dit op het bord van president Desi Bouterse, als leider van de coalitie, geplaatst.

De coalitieleiders Paul Somohardjo (Volks Alliantie/Pertjajah Luhur) en Ronnie Brunswijk (A Combinatie/ABOP) vinden dat deze zaak binnen de fracties moet worden opgelost. Zij stellen beiden dat hun fractieleden quorum verlenen. Diverse leden van de Mega Combinatie, onder wie ook de Nationale Democratische Partij, zijn vaak ook afwezig of komen laat. Somohardjo en Brunswijk zijn er ook vaak niet.

Vanaf 7 februari is het parlement niet bijeen geweest nadat drie huishoudelijke vergaderingen door gebrek aan quorum geen voortgang konden vinden. Op de agenda staan onder andere de benoeming van de commissie van rapporteurs voor de anti-corruptiewet, ambtssymbool president, benoeming van Lesley Blokland tot ondervoorzitter van de Rekenkamer, bespreking van uitnodigingen voor zeven buitenlandse bezoeken. De begroting van 2014 is nog niet aan de orde.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May