O.S Flu 1 maakt Carnaval-viering tot jaarlijkse happening
28 Feb 2014, 22:30
foto
OS Flu vrijdag tijdens een Carnavalsoptocht. (Foto: Raoul Lith)


Veel scholen hebben vrijdag Carnaval gevierd. De scholieren liepen uitgedost door de straten, waarbij de muziek ook niet ontbrak. Ongeveer vijfhonderd leerlingen van de Openbare School Flu 1 maakten een buurtwandeling met begeleiding van de Militaire Kapel. Veel ouders hebben hun best gedaan, hun kinderen verkleed naar school te sturen. De pakjes varieerden van Batman, Spiderman, feeën, prinsessen tot een eenvoudig masker. Wat ook een trend is geworden zijn de geschminkte gezichten.

Hoofdleidsters Uredisch Geysvliet zegt aan Starnieuws dat de kinderen er echt zin in hadden. Vaak laat je het bij de kleuters, maar de hele school en leerkrachten hebben meegedaan. Het is al zes jaren dat de Flu School meedoet aan Carnaval. "Elk jaar geven we een ander karakter aan", vertelt Geysvliet. De kinderen hebben zichtbaar genoten van de wandeling op straat.

Op 11 februari werd de verjaardag van Paul Christiaan Flu herdacht. Speciaal voor de herdenking werd in het Auditorium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo een documentaire gepresenteerd aan de leerlingen van de school. De documentaire De verzwegen geschiedenis van Suriname gemaakt door Elkay Publishing, is gewaardeerd door de school.

Michelle van Kallen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May