Rechter verbiedt bestuursverkiezing Seeka
28 Feb 2014, 15:00
foto


Rechter Alida Johanns heeft de bestuursleden van Seeka verboden een hoofdbestuursverkiezing te houden op 2 maart. Deze vergadering is uitgeschreven op basis van een op 7 februari gehouden ledenvergadering. Johanns verwijst de zaak naar de gewone rechter die een beslissing zal nemen over rechtsgeldigheid van de verkiezingen.

Bestuursleden van Seeka hadden een algemene ledenvergadering uitgeschreven en daar werd besloten dat er nieuwe verkiezingen gehouden worden. De zittingstermijn van het bestuur onder leiding van Paul Abena is intussen verlopen. Om te voorkomen dat de organisatie stuurloos zou zijn, is de verkiezing uitgeschreven. Abena had een kort geding aanhangig gemaakt tegen de bestuursleden.

De hoofdbestuursleden moeten binnen een maand een datum noemen waarop zij van plan zijn de hoofdbestuursverkiezingen te organiseren. De periode tussen het bekendmaken van de datum moet drie maanden beslaan. Binnen twee weken moet een geactualiseerde ledenbestand van de stemgerechtigde partijorganen worden gezonden naar Seeka-voorzitter Abena die het kort geding aanhangig had gemaakt. Ook de procedure die gevolgd zal worden bij de verkiezing moet schriftelijk kenbaar worden gemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May