SBC heeft handen tekort
03 Mar 2014, 15:00
foto
Manager Business Support Services, Rattan Kalka.


Het Suriname Business Development Center (SBC) heeft zijn handen vol. Er is veel vraag naar de hulp van het centrum. “We brengen ondernemers in contact met de juiste personen,” zegt Rattan Kalka, manager Business Support Services van het SBC aan Starnieuws.

“We worden overstelpt met aanvragen en ons klein kantoor kan het haast niet aan,” vertelt hij. Het SBC helpt de schakels in het ontwikkelingsproces van groeisectoren leggen. “Wij hebben geen geld, maar wel de wegen die daar naartoe leiden,” legt hij uit.

Het SBC staat voor Public Private Partnership (PPP). Vooral uit de agrarische sector en de toerismesector is er veel vraag naar begeleiding. Zo start het centrum samen met de Micro Kredieten Unit van de Women Business Group op 6 maart met het project ‘Stimulering van de Kassenteelt in Suriname’. Het project wordt betaald door de UNDP Small Grants Program. Het plan moet de agrarische ontwikkelingen en het agrarisch ondernemerschap versterken en ondersteunen in geïdentificeerde gebieden in Para, Wanica, Commewijne en Saramacca.

Volgens het SBC wordt met training en begeleiding bij het opzetten van kassen niet alleen de kassenteelt bevorderd en ontwikkeld, maar wordt tegelijkertijd de groenten- en fruitsector gestimuleerd. Het kassenteeltproject moet de voedselzekerheidssituatie verbeteren door het vergroten van de agrarische productie.

Het SBC is momenteel hard bezig met de agrarische bedrijven Gopex International NV en Suriname Candied Fruits NV. De bedrijven zijn bezig met het laatste traject naar de Global Gap-certificering. Gopex International NV heeft donderdag samen met de ontvangst van zijn ISO 22000-certificaat, zijn nieuwste agrarische producten op de lokale markt geïntroduceerd: panklare gesneden groenten en direct te consumeren fruitmix. Suriname Candied Fruits NV richt zich op de productie van gekonfijte vruchten. Op dit moment is het bedrijf voornamelijk bezig met sukade. Beide bedrijven zijn gevestigd in het district Saramacca.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May