Benadeelde gehoord in berovingszaak
27 Feb 2014, 22:00
foto


Op de rechtszitting donderdag heeft rechter Marie Mettendaf een man gehoord die beroofd werd op 26 juli vorig jaar door drie criminelen. Johannes J. staat terecht in deze zaak. De beroving vond te Livorno plaats.

De benadeelde verklaarde dat hij visser van beroep is. Op die bewuste dag kreeg hij een telefoontje en moest visblaas ergens leveren. Hij moest een zijstraat inslaan en daarna doorrijden naar achteren. Ineens zag hij een man op de weg die hem wenkte om te stoppen. De benadeelde stopte en de man, volgens hem lijkt hij veel op de verdachte, stak keihard zijn vinger in het oog van de benadeelde.
Daarna zag hij nog twee mannen uit het bos komen. Zij mishandelden hem en namen zijn geld en tas met inhoud mee. Bij de inrit waar dit alles gebeurde, was er een Toyota Premio geparkeerd.

Officier van justitie, Reshmi Rathipal, vroeg de benadeelde voor de duidelijkheid of hij de verdachte goed heeft gezien en of het om dezelfde persoon gaat die in zijn oog gestoken had. De man antwoordde dat hij het niet voor de volle honderd procent kan bevestigen, maar dat deze verdachte wel veel op die persoon lijkt. Hij was niet gemaskerd, terwijl de twee anderen wel gemaskerd waren.
Op 13 maart zal er verdachtenverhoor plaatsvinden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May