Gajadien vraagt president informatie verstrekte concessies
27 Feb 2014, 20:00
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) wil van president Desi Bouterse weten waarom de tarieven van het oppervlakterecht, retributie en de royalty niet zijn aangepast. Hij heeft ook graag een overzicht van personen en ondernemingen aan wie mijnbouwrechten zijn verleend.


De politicus wil de datum van afgifte en eventuele verlenging van de rechten, alsmede het GMD nummer hebben. Ook wenst hij geïnformeerd te worden over de toegewezen oppervlakte en omschrijving van de locatie waarop de mijnbouwrechten van toepassing zijn. Hij vraagt ook om welk soort mineraal of bouwmateriaal de rechten zijn uitgegeven.

Gajadien stelt in zijn brief naar de president dat ter voorkoming van verkwisting van delfstoffen als uitputbare natuurlijke hulpbron zaken moeten worden getoetst. Hij wijst op het algemeen belang. De parlementariër stelt dat steeds meer ondernemers hun bezorgdheid uiten over het feit dat hun aanvragen voor het verkrijgen van mijnbouwrechten niet afgehandeld worden of onterecht zijn afgewezen. De rechten voor dezelfde gebieden worden aan anderen verleend "die niet over het benodigde kapitaal of het materieel, dus niet over het technisch vermogen beschikken om adequaat te kunnen exploiteren".

U kunt het schrijven aan de president hier downloaden.
pdf-icon.gif Mijnbouwrechten.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May