President: Ambassadeur bezig met inmenging
25 Feb 2014, 04:30
foto
Minister Winston Lackin en VS-ambassadeur Jay Anania feliciteren elkaar na de ondertekening van het luchtvaartverdrag in juli vorig jaar. (Foto: VS-ambassade)


Staatshoofd Desi Bouterse vindt dat de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania "bezig is met inmenging in een pure interne aangelegenheid van Suriname". Dit zei hij na de herdenking van de staatsgreep van 25 februari 1980 in gesprek met journalisten, die verduidelijking vroegen op de mededelingen gedaan tijdens zijn speech vannacht op het Plein van de Revolutie'. '

Bouterse zei dat hij de naam van de ambassadeur niet wil noemen, omdat de diplomaat de formele brief nog moet ontvangen van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De verdere mededelingen aan de media zullen gedaan worden door de minister, nadat de diplomaat de brief heeft ontvangen. Dit zal binnen één tot twee dagen plaatsvinden.

De president zei op een vraag dat Nederland geen ambassadeur in Suriname heeft. Nederland heeft een zaakgelastigde hier. "Geen enkel soeverein land zal toestaan dat er sprake is van inmenging. Er zijn conventies daarover", benadrukte Bouterse. Hij zei dat de diplomaat dingen heeft gezegd en gedaan om de verkiezingen uit te stellen "omdat de andere presidentskandidaat" nog niet zover zou zijn. Bouterse stelde dat het nodig was deze mededeling over de diplomaat publiek te doen, zodat het volk weet wat er speelt. Anania zal zich moeten verweren. Bouterse dreigt hem het land te zullen uitzetten als hij niet met steekhoudende argumenten komt. "Wij zijn niet content met zijn bewegingen in dit land", benadrukte hij.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May