Motivatiepakketten voor propagandisten NDP-Para
24 Feb 2014, 21:00
foto
De overhandiging van een pakket.


NDP-propagandisten en structuren van de partij in Cabendadorp voelen zich terecht overgeslagen door prominenten uit de partij. Dit is de mening van Guno Polak, voorzitter van NDP-Para. “Cabendadorp is niet optimaal voorzien van een waterleidingnetwerk en andere sociale voorzieningen. Bovendien zijn de gekozen assembleeleden van de NDP uit het district moeilijk bereikbaar voor de mensen”, zegt hij.

De afdeling Para van de NDP heeft in verband met herdenking van de Dag van de Revolutie enkele levensmiddelenpakketten overhandigd aan structuren en propagandisten van de partij in het inheemse dorp. Met deze actie worden de mensen voorlopig tevreden gesteld. In een later stadium zal alsnog gezorgd worden voor de nodige sociale voorzieningen.

Para Wowojo
Een bezoek van de president aan het dorp is ook uitgebleven. De afdeling NDP-Para zal bewerkstelligen dat de voorzitter van de NDP in de hoedanigheid van president, binnenkort verschillende inheemse dorpen in Para bezoekt. Polak zegt dat het belangrijk is om het vertrouwen van deze structuren weer te winnen en hen terug op lijn te brengen voor de partij.

NDP-Para zal in verband met herdenking van de Dag van de Revolutie een ‘Para Wowojo’ organiseren met als thema 'Vernieuwing en Verlossing'. Bij deze activiteit zal een platform worden gecreëerd voor de kleine ondernemers om hun producten aan de man te brengen. Hiermee wordt het ondernemerschap gestimuleerd en onderlinge netwerken gelegd. Deze markt zal eventueel elke zondag worden gehouden op Rijsdijk in het ressort Noord.

Polak zegt dat er voor het thema wordt gekozen om de vier vernieuwingen van de partij te bewerkstelligen. Deze vernieuwingen zijn sociaal maatschappelijk, sociaal economisch, educatief en politiek. Het beleid van de partij is gericht op maatschappelijke voorzieningen zoals het ziektekostenverzekeringspakket en het verhogen van pensioengelden en Kinderbijslag, economisch door het voorzien van goedkope basisgoederen, educatief door afschaffing van onderwijsinschrijfgelden en voorzien van studiemogelijkheden in de regio, en politieke vernieuwing in het ontwikkelen van alle Surinamers ongeacht de politieke achtergrond. “De verlossing moet liggen in samenwerkingsverbanden met landen in de regio”, zegt Polak.

Marvin Moesan
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May