OW zoekt financier asfalteringsproject acht districten
23 Feb 2014, 15:00
foto
Ministerie van Openbare Werken. (Foto: Gov.sr)


Bij aannemers en politici van de oppositie bestaat onduidelijkheid over het vierde asfalteringsproject van het ministerie van Openbare Werken (OW). Het gaat om het asfalteren van meer dan 170 kilometer wegdek in acht districten. Het meest opmerkelijke in de aanbesteding die in de dagbladen is verschenen, is dat er voor het project geen financiën zijn of een leningsovereenkomst hiervoor is gesloten. De inschrijvers die het project willen uitvoeren, moeten het voorfinancieren. ‘Terugbetaling zal plaatsvinden conform periodieke declaraties en geldende financiële regels’, staat in de advertentie opgenomen.

Minister Rabin Parmessar van OW, zegt aan Starnieuws dat alles over dit asfalteringsproject volledig is uitgewerkt in het bestek ervan. Dit bestek is een boekwerk van meer dan 125 pagina’s. Volgens parlementariër Mahinderpersad Rathipal (Nieuw Front/VHP) die lid is van de vaste parlementaire commissie voor Openbare Werken, is dit project heel onduidelijk en zijn er vragen die dringend beantwoord moeten worden. Rathipal zegt dat de leden van de vaste commissie, niet eens het bestek ter inzage hebben gehad. Het is wel te koop voor SRD 500 op het ministerie voor zij die er belangstelling voor hebben.

Garantie terugbetaling

De meest dringende vraag is, welke garantie het ministerie kan geven dat, onder de huidige financiële situatie waarin de regering verkeert, de inschrijver die het project toegewezen krijgt, ook daadwerkelijk zal worden terugbetaald en op welk termijn. “Ik vraag mij af welke aannemer zo een risico zou willen nemen, ook al wordt er een bankgarantie gegeven”, zegt Rathipal. Hij wijst er op dat de regering juist bezig is de begrotingen van de ministeries aan te passen en dat er bezuinigd moet worden. In de advertentie staat dat de aannemer binnen twaalf maanden het toegewezen project moet uitvoeren.

Parmessar zegt dat de regering voor wat zijn ministerie betreft bezig is te kijken naar welke prioriteitsgebieden wel uitgevoerd moeten worden. Er zal bij de behandeling dan ook een suppletoire begroting worden ingediend. Dat OW zou zijn aangezegd de begroting met ruim SRD 200 miljoen terug te brengen, wil Parmessar niet bevestigen. Volgens hem zijn in het algemeen alle departementen aangezegd hun begroting aan te passen en dat gekeken zal worden naar welke posten wel of niet uitvoerbaar zijn en prioriteit genieten.

Wilfred Leeuwin
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May