NF roept partijen in Venezuela op tot politieke dialoog
21 Feb 2014, 10:00
foto


De Nieuw Front (NF)-partijen betreuren het dat de politieke crisis in Venezuela is uitgemond in een aantal doden. Het NF is ernstig bezorgd over de gespannen situatie in Caracas, die begonnen na de omstreden verkiezingsuitslag vorig jaar april.

In een verklaring doet het NF een beroep op de oppositie en de regering in Venezuela om in goed overleg en dialoog een oplossing te zoeken voor rust en vrede in het land. De politieke combinatie zegt dat zij niet onverschillig kan blijven voor de aangekondigde maatregelen van de regering om het recht op protest aan banden te leggen. Zij dringt er bij de autoriteiten op aan om het recht op vrije meningsuiting en op vreedzaam betogen van alle Venezolanen, zoals vastgelegd in de grondwet van het land, te garanderen.

Het NF blijft er bij dat de politieke crisis door dialoog moet worden opgelost. In de verklaring roept de combinatie een ieder op om zich te onthouden van iedere vorm van geweld. Ook op de regionale organisaties doet het NF een beroep om zich in te zetten voor politieke dialoog tussen partijen in Venezuela om zo de vrede en veiligheid in de regio veilig te stellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May