St. Vincentius verzekerd van specialisten Stichting Dokter
20 Feb 2014, 15:00
foto
Ondertekening van de memorandum of Understanding door SDW-voorzitter Janine van Spreeuwel en SVZ- algemeen directeur Manodj Hindori. Op de voorgrond MDL-arts Jan van Spreeuwel. (Foto: SVZ)


Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft zich verzekerd van de voortzetting van de beschikbaarheid van Nederlandse specialisten op het gebied van de maag-, darm- en leverziekten (MDL). Daartoe is een memorandum of understanding met Stichting Dokter in de West uit Nederland getekend, die de verlenging van deze dienstverlening regelt.

De stichting Dokter in de West is in 2008 opgericht door MDL-arts Jan van Spreeuwel, die al vele jaren op regelmatige basis naar Suriname komt. Jan van Spreeuwel en zijn team hebben zich gecommitteerd om het endoscopiecentrum van het St. Vincentius Ziekenhuis te ondersteunen door het uitvoeren van endoscopische missies, meldt algemeen directeur Manodj Hindori.

In het endoscopiecentrum worden endoscopische procedures verricht die in Suriname nog in onvoldoende mate mogelijk zijn. Bij endoscopische procedures gaat het om onderzoek van het maagstelsel (gastroscopie) en onderzoek van het darmstelsel (coloscopie). Dergelijk onderzoek geschiedt middels een flexibele slang met een microcamera.

Veel geïnvesteerd
Naast het beschikbaar stellen van MDL-artsen zorgt Stichting Dokter in de West ook voor apparatuur, endoscopieverpleegkundigen en technische ondersteuning vanuit Nederland. Het ziekenhuis zet de faciliteiten van het endoscopiecentrum in en levert de personele ondersteuning. Met de internisten van het ziekenhuis zijn goede afspraken gemaakt over doorverwijzing van patiënten die voor een scopie in aanmerking komen. Ook huisartsen kunnen rechtstreeks verwijzen naar de MDL-artsen voor het uitvoeren van scopieën bij patiënten met maag- of darmklachten.

Het St. Vincentius Ziekenhuis is blij met de continuering van deze medische discipline. Het ziekenhuis heeft aanzienlijk geïnvesteerd in het verbeteren van de voorzieningen van het endoscopiecentrum, waardoor er thans hoogwaardige zorg kan worden verleend. Zolang het ziekenhuis niet beschikt over een eigen Surinaamse MDL-arts zal het ziekenhuis een beroep blijven doen op de MDL-artsen van Stichting Dokter in de West om hun diensten te verlenen aan de patiënten van het ziekenhuis.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May