Eerste bromfietscertificaat wordt in Nickerie uitgereikt
18 Feb 2014, 17:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie heeft Nickerie beloofd om daar het eerste bromfietscertificaat uit te reiken.


Nickerie wordt het eerste district dat bromfietscertificaten zal uitreiken. Deze belofte heeft korpschef Humphrey Tjin Liep Shie gedaan. Hoewel niet specifiek is gezegd wanneer het zover zal zijn, is de verwachting dat dit project nog dit jaar wordt uitgevoerd.

Hij was de afgelopen week in het rijstdistrict voor de ingebruikname van de nieuwe afdeling rijbewijzen. Al geruime tijd wordt gesproken om gebruikers van bromfietsen te certificeren. Ook met het oog op het hoge aantal verkeersdoden onder de bromfietsers.

Deze groep weggebruikers zal een basistraining in verkeersregels moeten volgen. Doorstaan zij de toets die daarop volgt, dan krijgen zij het bromfietscertificaat. Met deze training hoopt de politie dat de bromfietsers de verkeersregels in acht zullen nemen, waardoor er minder aanrijdingen met deze groep weggebruikers zijn.

Vorig jaar hebben 2.104 bromfietsers letsels opgelopen in het verkeer. Het aantal verkeersdoden was 74, van wie 30 bromfietser waren. Ook het jaar daarvoor in 2012 waren veel verkeersslachtoffers onder de bromfietsers te betreuren. Het certificeren van deze groep weggebruikers heeft de korpschef als beleidsmaatregel voor dit jaar gesteld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May