Proclamatie FFADS voor bevordering agrarische sector
17 Feb 2014, 03:00
foto
Staand vlnr: Henk Ramnandanlal, Roepnarain Bhagwat, Arthur Amsterdam, Hemantkumar Soechit, Paul van Dijk
Zittend vlnr: Navin Jagroe en Karan George.


Om ondersteuning te bieden aan de agrarische sector is zaterdag de stichting ‘Foundation Foods and Agricultural Development Suriname’ (FFADS) geproclameerd. De sector behelst landbouw, veeteelt én visserij. Als voorzitter zit aan Anouschka Ramdjielal. De proclamatie van deze stichting vond plaats te Pataro in het district Saramacca ten huize van de eerste secretaris George Karan.

Het bestuur zal een beleidsplan opstellen. Hierin zal komen te staan onder andere op welke wijze het denkt de sector tot ontwikkeling te helpen brengen. Aan de hand van het opgestelde beleidsplan zullen er acties ondernomen worden. De agrarische sector is vrij groot en in het beleidsplan zullen prioriteiten worden vastgesteld waarop de stichting FFADS zich in de eerste instantie wil richten. Indien deze zaken al in kaart zijn gebracht zullen er mogelijkheden bekeken worden voor het aanvragen van fondsen en het aantrekken van deskundigheid.

Verhogen productie
De stichting zegt op vrij korte termijn te zullen komen met concrete acties om de export van agrarische producten te verhogen. Er zal afstemming moeten komen tussen wat de markten in het buitenland willen en wat in Suriname in de agrarische sector geproduceerd wordt. Er moet een koppeling zijn tussen de exporteurs en de boeren, waarbij de stichting een belangrijke rol wil spelen.

Het verdere bestuur bestaat uit ondervoorzitter Hemantkoemar Soechit, eerste penning meester Navin Jagroe, tweede penningmeester Randolph Paul van Dijk, tweede secretaris is Arthur Amsterdam en als commissaris zit aan Roepnarain Bhagwat. Adviseur van de stichting is Henk Ramnandanlal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May