AZP rekent op snelle betaling overheid
17 Feb 2014, 07:00
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft vanaf oktober geen geld ontvangen van de overheid. Deze kwestie is indringend onder de aandacht gebracht van minister Michel Blokland. Algemeen directeur Antoine Brahim bevestigt tegenover Starnieuws dat alleen in december een maand suppletiegeld is ontvangen. Die maand moest twee keer het bedrag betaald worden. In januari is er niks ontvangen en er zijn ook geen vooruitzichten voor februari.

Brahim zegt dat het niet gaat om subsidie, want de ziekenhuizen mogen de tarieven niet verhogen. De overheid komt in met het verschil. "Wij hebben de minister voorgehouden dat het ziekenhuis in problemen komt, als de betaling uitblijft, terwijl juist de rust heel belangrijk is. Er zijn grote projecten gaande die ongestoord moeten worden uitgevoerd", stelt Brahim.

De bestuursraad van de Islamitische Ontwikkelingsbank (IsDB) heeft een lening van US$ 60 miljoen aan Suriname goedgekeurd. Het geld is bedoeld voor de gezondheidssector in het land. Brahim hoopt dat de betaling zo snel mogelijk in onder wordt gemaakt. De ziekenhuizen zijn al jarenlang in gesprek met vicepresident Robert Ameerali over een integrale aanpak van zaken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May