Finaleronde VCB Schaakkampioenschappen beginnen
15 Feb 2014, 10:00
foto
Kampioen Romario Sanches


De Surinaamse Schaakbond begint zondag met de finaleronde van de VCB Nationale Schaakkampioenschappen 2014. De vorige week is een succesvol Internationaal Damesschaaktoernooi in eigen land gehouden. Aan het VCB (Volks Credit Bank) toernooi zullen er 14 schakers van de Surinaamse schaaktop participeren. Vijf spelers waren reeds gekwalificeerd en is er tijdens een kwalificatietoernooi gestreden voor de resterende negen plekken.

Kwalificatie
De top 3 van de Nationale schaakkampioenschappen van 2013 heeft zich reeds gekwalificeerd voor dit toernooi. Deze 3 spelers zijn: Romario Sanches (kampioen), Suradj Hanoeman (semi-kampioen) en Dewperkash Gajadin (demi-kampioen). Calvin Tjong Tjin Joe (jeugdkampioen 2013) en dameskampioen Rosangela dos Ramos waren ook gevrijwaard van het kwalificatietoernooi. Dos Ramos heeft zich echter vanwege studieverplichtingen teruggetrokken, met als gevolg dat nog een speler zich tijdens het kwalificatietoernooi kon plaatsen voor de eindronde.

23 spelers hebben geparticipeerd in het kwalificatietoernooi. Dit toernooi werd opgesplitst in drie fasen, waarbij in de eerste fase vier spelers zich konden kwalificeren. Na de eerste fase plaatsten Gavin Ooft, Viresh Giasi, Willem Veer en Roger Matoewi zich. Tijdens de tweede fase wisten Immanuel Kromosoeto, Shatish Lautan en Anviti Adhin (debutant) zich te plaatsen. Tijdens de laatste fase kwalificeerden de debutanten Cedric Prade en Joel Frijde zich. Nadat de Surinaamse dameskampioen Rosangela dos Ramos zich had teruggetrokken nam haar jongere broer Geryen dos Ramos, die als nummer 10 was geëindigd tijdens de kwalificatieronde, haar plaats in.

Vishay Hardwarsing/SSB


Het toernooi start op zondag om 17.00 uur en zal midden maart eindigen. De speeldagen zijn telkens de zondagen, dinsdagen en woensdagen. Speellocatie is Het Olympic Center, meer bekend als SOC-gebouw aan de Rattan Oemrawsinghstraat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May