Veel belangstelling voor de Bhagavad Gita seminar
12 Feb 2014, 12:00
foto
Belangstellenden voor het 'Bhagavad Gita seminar'. (Foto: Randjiv Sunderpersadlall)


In vier dagen tijd wordt inzicht gegeven in de Bhagavad Gita op een toegankelijke, begrijpelijke en systematische manier. In aanwezigheid van meer dan tweehonderd belangstellenden vond de opening plaats van het seminar dinsdag in de ballroom van Lalla Rookh.

Preschana Kewalbansing, lid van de organisatie, zegt dat mede door Surinaamse sponsoren dit seminar in Suriname kan worden gehouden. Het seminar is in juli van het vorig jaar van start gegaan in Nederland. De Organisatie Hindoe Media gaf een tip om ook Suriname aan te doen.

Chandrikapersad (Chan) Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij, verrichtte de officiële opening. In vijftien minuten behandelde hij een aangrijpende passage uit de Bhagavad Gita. “Wij leven in een wereld en tijd waarbij wij gauw in verwarring kunnen komen. Daarom is het goed teksten te lezen waardoor we de beslommeringen van het leven het hoofd kunnen bieden. Ik zie de Bhagavad Gita als een inspiratiebron. Het staat voor stabiliteit, denken en leven en het is actueel voor elke generatie. Het blijft een eeuwige wijsheid,’ benadrukte Santokhi.

De deelnemers zijn ingenomen met de stijl die gehanteerd wordt. Er zijn diverse kritische vragen gesteld. Presentator Vijay Misri kiest voor interactie met het publiek om de inhoud uit te leggen. Het thema van de eerste dag was: Doel van het leven. De overige drie dagen wordt ingegaan op de wet van Karma, het Yoga Systeem en de Bhagavad Gita in de praktijk.

Sushma Biere
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May