VS waarschuwt voor aanslag op Caribbean Airlines uit Guyana
10 Feb 2014, 00:11
foto
Demerara Waves in Guyana


De ambassade van de Verenigde Staten (VS) in Guyana heeft via haar Facebook pagina Amerikaanse burgers gewaarschuwd om niet te vliegen met Caribbean Airlines (CAL)-vluchten, van maandag tot en met woensdag. Er is informatie over dreiging binnengekomen. Volgens Associated Press (AP) en Demerara Waves heeft, "de ambassade onbevestigde 'bedreigende informatie' ontvangen over Caribbean Airlines vluchten bestemd voor de Verenigde Staten die vertrekken op maandag 10 februari 2014".

Een vertegenwoordiger van de VS ambassade in Georgetown, heeft geweigerd om te zeggen hoe de dreiging is ontvangen en heeft slechts verklaard dat: "uit een zeer grote voorzichtigheid, de ambassade alle staatsburgers van de VS in Guyana die reizen met CAL naar de Verenigde Staten, adviseert vanaf maandag 10 februari tot woensdag 12 februari 2014, om alternatieve routes te kiezen".

Veiligheid opgevoerd
De Amerikaanse burgers die reizen naar of wonen in Guyana worden nadrukkelijk aangeraden om zich te melden bij de diplomatieke vertegenwoordiging, alwaar zij zich kunnen inschrijven in het Smart Traveler Inschrijving Program van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Via dit program worden de nieuwste beveiligingsupdates doorgegeven en de Amerikaanse ambassade kan haar burgers makkelijker contacten in geval van nood.

De vertegenwoordiger van CAL in Guyana, Carl Stuart, zegt dat het bedrijf samen met de politie, het leger en andere instanties, het niveau van veiligheid heeft opgeschroefd. “We zijn sinds vrijdag met deze situatie bezig geweest," vertelt hij aan AP. "We zitten er bovenop, nemen de zaken heel serieus en deze vluchten zullen als normaal worden uitgevoerd, maar we nemen geen enkel risico."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May