Boetoe: Jeugdparlement is geen toneelschool
08 Feb 2014, 17:00
foto
President Desi Bouterse installeert de nieuwe jeugdleiders. (Beeld: René Gompers)


Derryl Boetoe zei bij zijn afscheidsrede als voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) vandaag dat het de hoogste tijd wordt om invulling te geven aan de structuren die ontbreken. Hij merkte op dat het NJP niet goed kan functioneren hierdoor. Minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken gaf hem gelijk hierin. President Desi Bouterse installeerde vandaag in de conferentiezaal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken zestig jeugdleiders.

Alle sprekers wezen op het belang van de jeugdparlementariërs, de jeugdambassadeurs en de jeugddistrictsraadsleden. De president merkte op dat in het Caribisch gebied Suriname een voorhoedepositie inneemt. Maar er moet volgens hem in eigen huis gekeken worden naar zaken die beter kunnen functioneren. Bouterse merkte op dat dit jaar de tiende verjaardag gevierd wordt van gekozen jeugdparlementariërs.

Boetoe, die drie jaar leiding gegeven heeft aan het NJP, zei dat het instituut zijn bestaansrecht heeft bewezen. Hij riep de 29 leden die nu aangetreden zijn op om zich in te zetten. "Het Nationaal Jeugdparlement is geen toneelschool", stelde hij. Er moet hard worden gewerkt om doelen te realiseren. Adna merkte op dat één jeugdcongres per jaar onvoldoende is. Hij pleitte voor een permanente zetel voor het NJP in De Nationale Assemblee. Jeugdparlementariërs kunnen dan worden toegevoegd in vaste commissies van ministeries die te maken hebben met jeugdbeleid. Net als Boetoe vroegen Adna en Bouterse aan de nieuwe jeugdleiders om het werk waarvoor ze zich opgegeven hebben te doen. De president beloofde de ondersteuning van de regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May