Boetoe draagt met goed gevoel de hamer over
07 Feb 2014, 10:00
foto
Derryl Boetoe


President Desi Bouterse installeert zaterdag de nieuwe jeugdparlementariërs. De nieuwe leden zijn op 10 december gekozen als jeugdvertegenwoordigers. Naast de jeugdparlementariërs gaat het staatshoofd ook de United Nations Millennium Development Goals (UNMDG) jeugdambassadeurs, de Caricom jeugdambassadeurs en de jeugddistrictsraadsleden installeren. "Ik ben ready voor de overdracht”, zegt Derryl Boetoe, die nog een dagje voorzitter is van het Nationaal Jeugdparlement.

Hoewel Boetoe meer had willen realiseren, blikt hij met een goed gevoel terug op de afgelopen periode. Hij geeft aan dat er is gewerkt aan de institutionele versterking van het Jeugdparlement. “Vooral op het vlak van wetgeving hebben we onze stem laten horen. Want dat maakt dat we niet echt tot het uitvoeren van onze taken kunnen komen. Er moet nog veel veranderen”, stipt hij aan.

Volgens Boetoe moet de structuur binnen de organisatie duidelijk gemaakt worden. “De organen die binnen het instituut horen te zijn, om het werk van het jeugdparlement te ondersteunen, moeten nu eindelijk komen. Omdat de gekozen leden zonder die ondersteuning het werk niet alleen kunnen doen”.
Boetoe vindt dat het hier gaat om de aandacht en het prioriteitsgebied van de overheid. “Investeer duurzaam in de leiders van de toekomst om het land goed te kunnen besturen. En dit instituut is een goede basis om dat te kunnen doen. De structuren die zijn er, maar er wordt geen invulling aan gegeven”, geeft hij nog een advies mee aan de overheid.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May