Twaalf maanden celstraf in drugszaak
07 Feb 2014, 08:00
foto


Richard R. en Clive N. kregen twaalf maanden cel opgelegd, waarvan 9 voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 500 of een hechtenis van 2 weken. Rechter Sieglien Wijnhard vonniste conform de eis van officier van justitie, Duncan Nanhoe, op de rechtszitting van donderdag.

Beide veroordeelden hebben zich schuldig gemaakt door de Wet op Verdovende Middelen te overtreden op 5 september afgelopen jaar. Richard R. had in zijn bezit 23.9 gram cocaïne, 0.9 gram hennep en een vuistvuurwapen. Bij Clive N. werd er een hoeveelheid drugs aangetroffen. Clive N. heeft verklaard dat hij de drugs bij Richard R. gekocht had en dat hij ook voor hem werkte door de drugs aan de man te brengen. Daarnaast gebruikt hij al twee jaren drugs.

Pleidooi niet geholpen
De verdachte Richard R. heeft volgens het Openbaar Ministerie steeds ontkend en eromheen gedraaid toen het aankwam op de hoeveelheid drugs die bij hem aangetroffen werd. De politie deed een inval in de woning van deze verdachte en trof enkele drugsgebruikers en het spul aan. De andere gebruikers die ter plekke waren, hebben verklaard de drugs bij Richard R. gekocht te hebben.

Raadsman Robby Dens stelde dat zijn cliënt Richard R. gebruiker is van drugs en dat het spul aan hem toebehoorde. Hij pleitte voor een corrigerende maatregel en vroeg de rechter om niet mee te gaan met de eis van de officier van justitie. Collega Sharmila Banarsie voegde eraan toe dat haar cliënt, Clive N., een goede proceshouding had en dat hij geen vuistvuurwapen in zijn bezit had. Daarnaast is Clive N. een maagpatiënt en moet hij geopereerd worden. Ook wil hij af van zijn verslaving. Verder haalde zij aan dat haar cliënt voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie.
Wijnhard achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen en zag geen reden om af te wijken van de strafeis van Nanhoe.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May