VS pakt ‘ernstige bedreigingen’ Caribisch Gebied aan
06 Feb 2014, 11:00
foto
Er is vorig jaar voor honderden miljoenen US-dollars aan illegaal drugs en geld in beslag genomen in de Caribische regio. (Foto: usoonpatrol.org)


De Amerikaanse Douane- en Grensbewakingsdienst (CBP) zegt dat zij vorig jaar ernstige bedreigingen in het Caribisch Gebied heeft aangepakt. Tegelijkertijd is zij partnerschappen aangegaan in de regio en heeft zij haar middelen verbeterd.

Bij de evaluatie van 2013 zei de dienst dat haar inspanningen mogelijk waren door “samenwerking en partnerschappen met andere federale, staats en lokale wetshandhavingsinstanties, die een integrerend deel van de procedures van de CBP zijn geworden in het Caribisch Gebied.” Het draait hier allemaal om de illegale activiteiten in het heel Caribisch Gebied te verminderen.

Functionarissen van de Amerikaanse dienst hebben in de periode 1 oktober 2012 tot 30 september 2013 meer dan 14,5 ton aan drugs in het Caribisch Gebied in beslag genomen met een geschatte waarde van zo’n US$ 320 miljoen. Aan niet aangegeven gelden is US$ 3,5 miljoen geconfisqueerd.

Waarnemend commissaris van de CBP zei dat de afdeling lucht- en zeemacht een belangrijke rol hebben gespeeld bij het tegengaan van de illegale activiteiten in de regio. De landbouwspecialisten van de CBP hebben ook meer dan 16.600 verboden plantaardige materialen, vlees , dierlijke bijproducten en aarde in beslag genomen. Eveneens zijn bijna 3.140 ongedierte onderschept.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May