Peuters O.S. Pontbuiten op bezoek bij Belfort
05 Feb 2014, 22:00
foto
Minister Edward Belfort van Justitie en Politie met enkele peuters van O.S. Pontbuiten. (Foto: Raoul Lith)


"Minister vanwaar de naam Tigri Barba? Wat doet u met stoute politiemannen? Hoe oud bent u? Heeft u kinderen?", waren enkele vragen die de peuters van O.S. Pontbuiten hebben gesteld aan de minister van Justitie en Politie (Juspol), Edward Belfort. 84 kinderen van de peuterschool hebben vandaag een bezoek gebracht aan de Juspol-minister.

Op zijn eigen manier heeft hij de kleintjes verteld wat zijn functie als minister inhoudt. Ook heeft hij ze gemotiveerd om altijd hun best te blijven doen op school. “Jullie gaan later de leiders worden van Suriname. Misschien zit de volgende minister of president hier bij ons”, zei Belfort aan de peuters. Volgens Belfort zijn kinderen van tegenwoordig erg scherp. "In mijn tijd wist ik op die leeftijd niet wie de minister van Justitie was."

Educatieve tocht
Op de kleuterschool werken de leerkrachten met verschillende thema’s. In verband met het thema ‘Mensen’ is deze educatieve tocht georganiseerd. “We brengen dan een bezoek aan bekende personen. In dit geval was de minister bereid om ons te ontvangen”, zegt Sherin Noordzee, hoofdkleuterleidster. De kinderen hebben een versje opgezegd en ook een liedje gezongen. Hierin vragen zij aandacht voor de criminaliteit en de veiligheid in het verkeer. “Veel van de kinderen komen lopend naar school en gaan ook zo naar huis”, vertelt Noordzee.

De minister merkt op dat er soms minder leuke dingen over de buurt waar de school staat, gezegd worden. “Ik ken de buurt. En jullie moeten ervoor zorgen dat er goede dingen gaan gebeuren”, zei hij. Ook sprak hij zijn waardering uit voor de kleuterjuffen die zich inzetten voor de toekomst van de pupillen.

Noordzee geeft aan dat de leidsters proberen het beste uit deze kinderen te halen. “Er is nog geen extreem geval geweest dat niet handelbaar is. We pakken dingen goed aan en de vorming begint bij ons op school." De dag eindigde met een busrit door de stad en een traktatie op fruit en andere lekkernijen.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May