Korpschef: Weg van dialoog volgen over reorganisatie
06 Feb 2014, 01:00
foto
Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie


De reorganisatie van het Korps Politie Suriname wordt niet door iedereen geaccepteerd. Starnieuws verneemt dat Inder Jangbahadoer niet akkoord gaat met een 'administratieve functie' als chef Stafdienst, die onder korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, ressorteert. De politiebaas om een reactie gevraagd, zegt verrast te zijn met een verlofaanvraag van Jangbahadoer, die geaccordeerd was door zijn directe chef.

Gelet op de fase waarin de reorganisatie van het KPS verkeert en de rol die voor Jangbahadoer is gereserveerd, heeft de korpschef het verlof ingetrokken. "Ik wil voordat verdere besluiten worden genomen eerst goed met hem afstemmen over zijn verdere carrière. Een tweetal uit een groep van elf aangewezen kwartiermakers is klaarblijkelijk niet honderd procent tevreden met zijn nieuwe rol, maar wij blijven vooralsnog de weg van gesprekken en dialoog volgen", stelt Tjin Liep Shie.

De korpschef zegt dat gelet op een vlotte voortgang van de reorganisatie zullen de ontstane knopen in overleg met de minister van Justitie en Politie spoedig worden doorgehakt. "Wij gaan dit traject slechts voortzetten met kwartiermakers die honderd procent achter het regeringsbeleid en de reorganisatie staan. Ik sta volledig achter de met de regering afgesproken reorganisatie. Er zullen altijd weerstanden zijn, maar uiteindelijk gaan de meeste mensen wel mee. De algemene ledenvergadering van de Surinaamse Politiebond heeft zich evenals alle geledingen van het KPS voor de reorganisatie uitgesproken. Terwijl wij reorganiseren, blijft de belangrijkste focus op de veiligheid en de criminaliteitsbeheersing", stelt Tjin Liep Shie tegenover Starnieuws.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May