Carla Heredia koploper Internationaal Schaaktoernooi
04 Feb 2014, 03:00
foto
Carla Heredia aan top.


Carla Heredia uit Ecuador gaat na vijf gespeelde rondes ongeslagen aan kop in de Female Sub-zonal Chess Championships. Heredia wist in de vijfde ronde te winnen van de Surinaamse dameskampioen Rosangela dos Ramos. De Jamaicaanse Deborah Richards verloor tegen de Venezolaanse Oriana Aponte en valt daardoor terug naar de derde plaats. De beste Surinaamse dames zijn Renusha Gajadin en Anviti Adhin.

Tijdens de vijfde ronde zijn er wederom verrassingen gevallen. De jeugdige Anviti Adhin die al eerder in het toernooi van Victoria Naipal wist te winnen, zorgde weer voor een verrassing en won van de jongere Naipal (Ekaterina). Gajadin kwam in deze ronde uit tegen Tesora Ooft. Een gelijkopgaande strijd tussen de twee dames eindigde in het voordeel van Gajadin. Zij en Adhin staan samen met Richards op een gedeelde derde plaats. De kopgroep wordt op de voet gevolgd door de Trinidadiaanse Aditi Soondarsingh, de Surinaamse dameskampioen en Katrina Blackman uit Barbados.

De zesde ronde wordt vanavond om half 7 afgewerkt in de Ballroom van Hotel Wyndham Garden. De koploper zal in deze ronde uitkomen tegen Adhin en zal Gajadin op bord 2 uitkomen tegen Aponte. Indien deze twee Surinaamse dames winnen zijn zij verzekerd van de titel: Woman Candidate Master (WCM). Volledige uitslagen en pairings zijn op de website van de Schaakbond te vinden.

Top vijf:
1. Carla Heredia (Ecuador) 4.5 punten
2. Oriana Aponte (Venezuela) 4 punten
3. Deborah Richards (Jamaica) 3.5 punten
4. Renusha Gajadin (Suriname) 3.5 punten
5. Anviti Adhin (Suriname) 3.5 punten

Vishay Hardwarsing/SSB
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May