OM eist tien jaar voor beroving
04 Feb 2014, 09:00
foto


Officier van justitie, Roy Elgin, heeft op de rechtszitting van maandag tegen twee Brazilianen een celstraf van tien jaar tegen elk geëist. Hij heeft bewust een hogere strafeis, omdat hij vindt dat de criminaliteit in het binnenland (Sipaliwini), blijft toenemen. Ook komt er steeds vuurwapengeweld aan te pas.

Elgin merkte op dat veiligheid van de gemeenschap centraal staat. De slachtoffers werden op 4 maart vorig jaar overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen. Zij losten verschillende keren schoten af. De slachtoffers hebben de verdachten positief herkend aan hun tatoeages. Daarnaast hadden de verdachten hun maskers verwijderd toen ze weggingen. Hierdoor konden de slachtoffers hen zien.

Beide Brazilianen ontkennen zich schuldig gemaakt te hebben aan de beroving. Elgin merkte op dat de getuigen van de verdediging niet hebben kunnen bewijzen dat de verdachten op die bewuste dag met hen waren. Om de criminaliteit in het binnenland een halt toe te roepen, eiste Elgin een hogere straf.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May