Rechter wijst verzoek invrijheidstelling roofmoordverdachte af
03 Feb 2014, 22:30
foto


Rechter Maytrie Kuldipsingh heeft op de rechtszitting maandag het verzoek van advocaat Raoul Lobo om zijn cliënt Gilbert A. voorlopig in vrijheid te stellen, afgewezen. Gilbert A. wordt ervan verdacht zich schuldig gemaakt te hebben aan een beroving van enkele mannen. Hij maakte gebruik van geweld bij de beroving waardoor een persoon het leven liet.

Volgens de raadsman hebben twee getuigen verschillende verklaringen in de rechtszaal afgelegd. De ene sprak over pistolen, terwijl de andere getuige het had over jachtgeweren met een lange loop. Volgens de rechter gaat het om een klein verschil. De getuigen hebben de verdachte positief herkend.

De beroving vond het afgelopen jaar in december plaats. Een van de slachtoffers werd geslagen met het jachtgeweer. De overigen werden gekneveld. Bij deze roofoverval werden goud en geld buitgemaakt.
De verdachte beweert dat hij onschuldig is. Volgens hem speelt jaloezie een rol en zouden de getuigen niet willen dat hij zijn werk voortzet. Daarnaast beweert hij dat hij niet in het gebied is geweest op die bewuste dag, omdat hij naar Frans-Guyana was vertrokken.
Op 31 maart komt het Openbaar Ministerie met de strafeis in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May