Minister Belfort: Politie Boven-Suriname heeft gezag versterkt
02 Feb 2014, 13:05
foto
Minister Edward Belfort


"Het is ongetwijfeld zo dat met de komst van de politie te Nieuw Aurora en Asidonhopo het staatsgezag én ook het traditioneel gezag in het Boven-Suriname gebied is versterkt. Er is veel meer vertrouwen gewekt en het veiligheidsgevoel is toegenomen". Dit is een voorlopige conclusie die minister Edward Belfort van Justitie en Politie trekt. In deze dorpen is de politie intussen een jaar gevestigd.

Het komende weekeind zal een topdelegatie van Justitie en Politie naar het Boven-Suriname gebied vertrekken. De minister met zijn staf en ook korpschef Humphrey Tjin Liep Shie zullen van de partij zijn. Volgens Belfort zal er een evaluatie gehouden worden met het groot opperhoofd van de Saramaccaners, granman Belfon Aboikoni. In deze krutu zullen ook de kritische verbeterpunten worden meegenomen.

Zonder de politie was het soms moeilijk om in dit gebied het gezag te doen gelden. Er is toen door goed in te spelen op de wensen en grieven van het traditionele gezag met de komst van de twee politie vestigingen verandering gekomen, stelt Belfort.
Vooral het veiligheidsgevoel is sterk verbeterd wat ook geresulteerd heeft in de komst van een bankfiliaal van Godo te Nieuw-Aurora. De minister verwacht dat ook andere belangrijke instituten zich met de komst van de politie zullen gaan vestigen in het Boven-Suriname gebied.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May