Reshma Kalloe-Uday 'Verpleegkundige van het Jaar'
02 Feb 2014, 01:00
foto
Reshma Kalloe-Uday wordt geflankeerd door Astrid Sichtman (links) en Solange Wiebers. (Beeld: René Gompers)


Reshma Kalloe-Uday is uitgeroepen tot 'Nurse of the Year'. De Vereniging van Verpleegkundigen in Suriname (VVS) bekroont om de twee jaren het lid dat het beroep het beste uitdraagt. Naast de 'Verpleegkundige van het Jaar' zijn ook bekroond Solange Wiebers tot 'Docent Verpleegkundige van het Jaar' en Astrid Sichtman tot 'Ziekenverzorgende van het Jaar'.

De awards worden uitgereikt om goede gezondheidszorg te stimuleren. De winnaars zijn gekozen uit acht genomineerden. Het Diakonessenhuis, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, het Psychiatrisch Centrum Suriname, St. Vincentius Ziekenhuis en het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie hebben samen acht van hun beste medewerkers voorgedragen.
Beroepsattitude, werk ethiek, omgang met patiënten, leiderschap en sociaal bewogenheid zijn enkele van de vereisten voor nominatie. Daarnaast hebben 'getuigenissen' van patiënten een rol gespeeld.

Stimulans voor anderen
Reshma Kalloe-Uday is oncologie verpleegkundige in het Academisch Ziekenhuis. Zij houdt zich bezig met de zorg, opvang en begeleiding van kanker- en hiv-patiënten. "Zij is in mijn ogen een verpleegkundige met het hart op de juiste plaats" luidt de beschrijving van een patiënt. "Voor mij als patiënt is het heel aangenaam om in mijn conditie een verpleegkundige met zulke goede kwaliteiten tegen te komen."
Kalloe is eerder in mei 2013 uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar bij het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. "Dit had ik niet verwacht. Ik doe gewoon mijn werk. Maar ik ben blij om te zien dat het gewaardeerd wordt", glimlacht de verpleegster van het jaar.
Solange Wiebers is ook verbonden aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en Astrid Sichtman aan het Psychiatrisch Centrum Suriname.

Kalloe ervaart de titel als een mijlpaal. Ze hoopt dat het haar collega's in de gezondheidszorg stimuleert om ook eens deze mijlpaal te bereiken.
"Er zullen altijd klachten zijn en momenten waarbij je niet op je twee benen kunt staan. Ga door want je bent daar voor je medemens. Niet voor jezelf."
De avond werd afgesloten met dansen met een live band. Het was dubbelfeest in de Flex Mall omdat de VVS tegelijk haar veertigjarig bestaan vierde.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May