Leerlingen O.S. Santen uit Moengo bezoeken Nickerie
31 Jan 2014, 03:00
foto
Hendrik Wongsodrono van het bavocenbedrijf bezig met uitleg aan de kinderen.


Dertig leerlingen van de zesde klas van O.S. Santen uit Moengo zijn in Nickerie voor een educatieve tocht. De zorgcoördinator van de school, Norine Berika, heeft via de districtsraad van Nickerie dit bezoek georganiseerd. Met de kinderen zijn meegereisd de schoolleider Ronald Deel en drie ouders. Donderdagmorgen hebben de kinderen een bezoek gebracht aan de districtscommissaris (dc) van Nickerie, Wedprekash Joeloemsingh.

De dc heeft samen met de gewestelijke politiecommandant Stanley Benschop de kinderen welkom geheten in het district Nickerie. Joeloemsingh verzekerde de gasten dat zij een leerrijke periode zullen hebben in het district. Hierna hebben de kinderen een gedicht voorgedragen, waarna zij hun educatieve tocht voortzetten naar Food and Agricultural Industries(FAI), de vroegere SBBS. Na de rondleiding is er langs Manglie's Rijstbedrijf gereden naar het Corantijnstrand om de grensrivier tussen Suriname en Guyana te zien.

Voor vrijdag zal Stichting Moederhart voor eten zorgen. Zij kunnen dan smullen van lekkere roti met kip. Zaterdag vertrekt de groep weer naar het oosten na een trip van drie dagen. Mildred Pita zegt dat ze geniet van de trip. Zij heeft ook enkele vragen gesteld tijdens de rondleiding door het bacovenbedrijf. Mildred vindt Nickerie leuk. Ze wil later journalist worden. Ook Joël Berika vindt Nickerie en de verschillende bezoeken interessant. Hij heeft veel geleerd over de bacovensector. Joël wil douanier worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May